Muffins mani

Kladdmuffins med glasyr

För 12-15st personer.

Jättegoda men riktigt söta muffins tack vare glasyren. Glasyren går att skippa för supermumsiga kladdmuffins.

Ingredienser

Smet:
2 ägg
3 dl socker
100 g margarin
1,5 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
en nypa salt
1,5 dl mjöl

Glasyr:
50 g margarin
3 msk starkt kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker


Gör så här

1. Smält margarinet och låt svala lite.
2. Rör om ägg och socker till en jämnsmet.
3. Blanda resterande ingredienser men blanda i mjölet sist.
4. Klicka ut smeten i muffinsformar, fyll till hälften.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 225grader, 8-10min.
(kladdkaka 25cm, 190grader i 25-30min)
6. Låt svalna så att de sjunker ihop innan man lägger på glasyr.
7. Blanda ingredienserna till glasyern medan de svalnat och
fördela den över muffinsen. Garnera med färglatt strössel.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


O´Boy muffins

ca 25 st

Mumsiga chokladmuffins med glasyr.

Ingredienser

150 g smör
1 1/2 dl socker
3 ägg
1 1/2 dl O´Boy chokladpulver
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
2 tsk bakpulver

Glasyr:
1 1/2 dl O´Boy chokladpulver
2 msk kaffegrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör matfett och socker vitt och luftigt, tillsätt äggen ett i taget. Blanda torra ingredienser och rör ner det i äggsmeten.

Sätt ut ca 25 muffinsformar på en plåt, klicka smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Blanda en slät glasyr och fördela över muffinsen.

Obs! tänker du frysa in muffisen så vänta med glasyren till de tinat och ska serveras.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Vaniljmuffins med chokladglasyr

Ca 15 st

Ingredienser

Muffins
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
125 g smör
2 ägg
1 tsk bakpulver
1,5 msk vaniljsocker

Glasyr
Ca 15 g smör
1 dl florsocker (börja med ½ dl o testa dig fram till lagom konsistens)
1 msk vatten
0,5 tsk vaniljsocker
3 msk kakao (häll i lite i taget och smaka av)


Gör så här

Muffins
Rör smör och socker poröst.
Rör ner äggen, ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner i smeten.
Fördela smeten på ca 15 muffinsformar, fyll inte mer än till hälften.
Grädda på 250 grader mitt i ugnen till de fått färg (håll koll).

Ta ut muffinsen ur ugnen och låt svalna lite på ett galler

Glasyr
Smält smöret
Häll 0,5 dl florsocker i en skål
Rör i smöret och vattnet
Rör i vaniljsocker
Rör i 1 msk kakao
Fortsätt att blanda i florsocker tills glasyren får en bra konsistens (inte allt för rinnig) samt kakao tills glasyren får en god smak.

Vill man spritsa former av glasyren bör den inte vara alltför rinnig, samt att det kan vara bra att direkt efter spritsning sätta in muffinsen i kylen så att glasyren snabbt stelnar.







Vilken ska jag göra???

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0